jump to navigation

Carnaval de Sneek 18 februari 2007

Posted by Cindy Hoomans in poll, speciale gelegenheden.
trackback

Carnaval is het feest dat gevierd wordt in de dagen voorafgaand aan de huidige Aswoensdag, waarmee de vastentijd van 40 dagen aanvangt, tot aan Pasen. Zo vermeldt Wikipedia over het fenomeen wat gisteren weer losbarste in het land en zo ook in Sneek. Hoewel het hele gebeuren wel mindert in populariteit stond het gister wel aardig vol in de Waterpoortstad. Allemaal om de optocht te bewonderen om met kleding vol confetti thuis te komen. Tijdens de uitzending hebben we ‘de trije’ dan ook aangepast aan op het thema wat er dezer dagen, vooral in het zuiden des lands, heerst.

Voor de uitzending heb ik een aantal kostbare plaatjes geschoten van de optocht die door de Singel ging. Klik op de foto voor groter formaat zodat je de rest ook kunt aanschouwen:

Optocht door de Singel
Carnaval de Sneek

Onder: kleine meisjes worden eh.. groot??

kleine meisjes worden eh.. groot?
zonnetje schijnt

En terwijl het carnaval nog wel een tijdje door feestte buiten, zaten wij in de studio jou thuis, op je werk of in de auto of waar je Markant maar aan ’t beluisteren was, te voorzien van muziek van o.a Simply Red, een andere uitvoering van Coldplay’s Clocks en de Kaiser Chiefs. Die laatste was speciaal aangevraagd door onze eigen Sander, die nog even kwam aanschuiven. Ach ja, hij had paaseitjes meegenomen.

En winkelend Sneek is niet meer veilig op de zaterdagmiddag want grote kans dat je mij tegenkomt om je mening te horen over een bepaalde stelling. Die ging deze keer over een uitspraak van fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid Geert Wilders. Afgelopen week kwam Geert weer in opspraak omdat hij van mening is dat, vooral de kamerleden, maar 1 paspoort mogen hebben. De stelling was dus naar aanleiding van zijn uitspraak: een dubbele nationaliteit zou wel eens kunnen betekenen dat je niet loyaal genoeg aan Nederland bent. Wat vond Sneek en wat vind jij?

Poll: Alle Nederlanders 1 paspoort. Doen?

Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: